NIC شبکه

در این مطلب توضیح خواهیم داد که کارت شبکه چیست و چه نقشی در شبکه‌های کامپیوتری دارد. در ادامه خواهیم گفت که به چه ترتیب عمل می‌کند و آیا کارت شبکه تنها عامل موثر در سرعت شبکه است یا خیر.

 NIC مخفف عبارت Network Interface Card به معنای کارت واسط شبکه است.  این سخت افزار به صورت کارتی در شیارهای توسعه مادربورد کامپیوتر قرار می­­­‌گیرد.

اکثر کامپیوترها این کارت را به صورت built-in دارند (به این معنا که آن‌ها بخشی از مدار برد اصلی هستند) اما همچنین می‌توان کارت شبکه را برای افزایش و بهبود عملکرد کامپیوتر (تعمیر کامپیوتر) به آن افزود.

کارت شبکه واسطی است بین کامپیوتر و شبکه.  کارت شبکه چه برای شبکه کابلی یا بی­‌سیم، چه شبکه اترنت یا wi-fi  ، و چه کامپیوتر رومیزی یا لپ تاپ یا سرور بخشی حیاتی و ضروری است.

یک کارت شبکه چه کاری انجام می‌­دهد؟

به بیان ساده، کارت شبکه در یک دستگاه این امکان را فراهم می­‌کند که با دستگاه‌های دیگر در یک شبکه قرار بگیرد. چه دستگاه بخواهد به یک شبکه مرکزی وصل شود و یا فقط به طور مستقیم به دستگاه دیگری متصل گردد.

اما در هنگام  راه اندازی شبکه برای ارتباط دستگاه‌ها به یکدیگر فقط کارت شبکه به تنهایی کافی نیست. به طور مثال اگر دستگاه بخشی از یک شبکه بزرگتر باشد و بخواهید که به اینترنت متصل شود یک روتر نیز نیاز خواهد بود. و به این ترتیب اگر بخواهیم به اینترنت دسترسی داشته باشیم، دستگاه از طریق کارت شبکه به روتر متصل می­‌شود و سپس از طریق روتر به اینترنت.

 

کارت شبکه چیست؟

 

کارت شبکه از منظر سخت افزاری

کارت شبکه‌ها انواع و اقسام مختلف دارند. اما دو نوع بسیار رایج آن‌ها Wired و Wireless هستند.

کارت شبکه‌های وایرلس باید از تکنولوژی وایرلس برای دسترسی به شبکه استفاده کنند و یک یا دو آنتن دارند که از کارت خارج می­‌شود.

کارت شبکه‌های wired فقط از یک پورت RJ-45 و یک کابل اترنت که به انتهای آن متصل است استفاده می‌کنند. و این سادگی آن‌ها را به نسبت کارت‌های وایرلس، تخت‌تر و کم‌حجم‌تر می­‌کند.

خروجی کارت شبکه از پشت کیس مانند بقیه پورت‌ها قابل مشاهده است و در صورتی که در یک لپ تاپ باشد معمولا در طرفین آن قرار دارد.

سرعت انتقال کارت های شبکه

هر کارت شبکه سرعت انتقال مشخصی دارد، به طور مثال 11Mbps، 54Mbps یا 100Mbps که نشان‌دهنده سرعت میانگین آن است. خدمات پشتیبانی شبکه

این اطلاعات را در سیستم عامل ویندوز می­‌توانید با راست کلیک کردن روی Network Connection در  قسمت Control Panel و از مسیر زیر درخصوص دستگاه خود دریافت کنید:

 Network and Sharing Center > Change adapter settings

سرعت کارت شبکه به طور مشخص تعیین‌کننده سرعت اینترنت نیست و سرعت اینترنت به المان‌های مختلفی مثل پهنای باند و سرعت بسته اینترنتی شما هم بستگی دارد.

به طور مثال اگر شما اینترنتی با سرعت دانلود 20Mbps تهیه کرده باشید، استفاده از یک کارت شبکه با سرعت 100Mbps سرعت اینترنت را بالا نمی‌برد.

اما از طرف دیگر اگر اینترنت شما همان 20Mbps باشد ولی کارت شبکه­‌ای که روی دستگاهتان دارید تا 11Mbps را پشتیبانی کند، با کندی سرعت دانلود مواجه خواهید بود. زیرا سخت افزاری که استفاده کرده‌اید در نهایت تا همان 11Mbps را می­‌تواند انتقال دهد.

به بیان دیگر، سرعت شبکه شما در بین این دو المان به اندازه کندترین آن‌ها خواهد بود.

عامل تاثیرگذار دیگر در سرعت شبکه، پهنای باند است. اگر به طور مثال این طور تنظیم شده باشد که شما 100Mbps سرعت داشته باشید و همچنین کارت شبکه دستگاهتان هم این میزان را پشتیبانی کند، اما از طرف دیگر سه کامپیوتر در شبکه داشته باشید که همزمان در حال دانلود هستند، این میزان 100Mbps تقسیم به سه می­‌شود و در واقع برای هر کلاینت 33Mbps امکان انتقال داده وجود خواهد داشت.

کارت شبکه در یک دستگاه این امکان را فراهم می­‌کند که با دستگاه‌های دیگر در یک شبکه قرار بگیرد

منبع مقاله : وبلاگ فالنیک

موارد استفاده از SAN

 

شبکه‌های SAN

موارد استفاده از SAN را می‌توان به صورت زیر خلاصه کرد:

  • بهبود دسترس پذیری اپلیکیشن (مثلا مسیرهای چندگانه داده)
  • بهبود کارایی اپلیکیشن (مثلا ذخیره‌سازی Off-Load، شبکه‌های مجزا و غیره)
  • بهبود بهره‌وری و مصرف
  • بهبود حفاظت از داده و امنیت

SAN، شبکه تخصصی، پرسرعت و با دسترس پذیری بالا یا High Availability است که از تکنولوژی فیبرنوری برای اتصال سرورها به دیسک‌های ذخیره سازی استفاده می‌کند و شبکه از طریق آن می‌تواند دسترسی Block Level به استوریج داشته باشد. SAN می‌تواند هاست‌ها، سوئیچ‌ها، عناصر و دستگاه‌های ذخیره سازی که از تکنولوژی‌ها، توپولوژی‌ها و پروتکل‌های متفاوتی استفاده می‌کنند را ترکیب کند. SAN می‌تواند چندین سایت را پوشش دهد.

شبکه‌های همه منظوره (خدمات شبکه) مانند LAN، ارتباط بین سرورها را ممکن می‌کند. SAN از راه‌های مختلف به سرورها و سیستم‌های ذخیره سازی وصل می‌شود. برای بهره‌مندی از تمامی مزایای قابلیت‌های SAN، باید SAN را به صورت جدا از شبکه‌های همه منظوره موازی، نگهداری کرد.

توپولوژی شبکه ( راه اندازی شبکه)، آرایش فیزیکی مولفه‌های سخت افزاری متصل به هم است. در توپولوژی پایه، سوییچ فیبرنوری، چندین سرور اچ پی و سیستم استوریج را به هم وصل می‌کند. در توپولوژی‌های High Performance، برای حفاظت از خرابی سخت افزار، سیستم‌های افزونه وصل می‌شود.

می‌توانید با انتخاب توپولوژی لازم و مولفه‌های مناسب، و سپس اتصال دستگاه‌ها با کابل فیبرنوری، به شبکه‌ی پیچیده و وسیعی حتی در فاصله‌های دور متصل شوید.

SANها نقش مهمی در مدیریت استمرار کسب و کار (Business Continuity Management یا BCM) دارند. دستگاه‌های ذخیره سازی در SAN به گونه‌ای به هاست‌ها ارایه می‌شوند گویی به صورت لوکال متصلند و آسانی این کار به دلیل استفاده از انواع مختلف مجازی سازی است.

 

تکنولوژی فیبر نوری

فیبر نوری، مجموعه‌ای کامل از استانداردهای ارتباطی بین سرورها، سیستم‌های استوریج و دستگاه‌های جانبی است. شبکه فیبر نوری اتصال بین دستگاه‌های متفاوت را فراهم کرده و چندین تکنولوژی اینترکانکت را پشتیبانی می‌کند. ارتباطات فیبر نوری درون SAN را با Fiber Channel SAN Storage می‌شناسند. همچنین بخوانید : خدمات پشتیبانی شبکه

SAN مبنی بر تکنولوژی فیبرنوری است که از پروتکل فیبرنوری (Fiber Channel Protocol یا FCP) استفاده می‌کند. استفاده از فیبرنوری بر روی اترنت (Fiber Channel over Ethernet یا FCoE) باعث می‌شود بتوان ترافیک فیبرنوری را از طریق زیرساخت‌های پرسرعت اترنت موجود، عبور داد و پروتکل‌های ذخیره سازی و IP را در یک کابل جمع کرد

تکنولوژی‌های دیگر مانند iSCSI یا Internet Small computing System Interface معمولا در سازمان‌های کوچک و متوسط استفاده می‌شود که در مقایسه با فیبر نوری هزینه کمتری در بر دارد و InfiniBand که در محیط‌های High Performance Computing یا HPC کاربرد دارد نیز قابل استفاده است. همچنین می‌توان از Gateway استفاده کرد تا داده را بین تکنولوژی‌های SAN انتقال داد.

شبکه می‌تواند به سیستم‌های استوریجی متنوعی متصل شود:

  • RAID arrays
  • Tape devices and backup libraries

تکنولوژی فیبر نوری، استفاده همزمان از پروتکل‌های انتقالی IP، SCSI و iSCSI را پشتیبانی می‌کند.

 

منبع مقاله : وبلاگ فالنیک

شارژ کردن کارتریج پرینتر

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بعد از شارژ کردن کارتریج پرینتر خود، بعد از چاپ اسناد، کیفیت مناسبی را دریافت نکنید و با مشکلاتی از قبیل ارور کارتریج و سرعت پایین چاپ و … روبه رو شوید. در این مقاله با چند سوال متداول همراه شما هستیم تا شاید برخی از مشکلات شما را برطرف کند.

1- کارتریج به تازگی شارژ شده است، ولی کمرنگ پرینت می‌گیرد

در مرحله اول نوع کاغذ را بررسی کنید. در صورتی که کاغد غیر استاندارد بود از کاغذ معمولی (80 گرم) استفاده کنید. اگر مشکل شما برطرف شد ایراد از کاغذ بوده و کارتریج سالم است.

در مرحله بعد، در صورت امکان، از کارتریج دیگری استفاده کنید، اگر با تعویض کارتریج، ایراد برطرف شد، مشکل از کارتریج بوده است و در صورتی که ایراد باقی ماند احتمالا دستگاه خراب است.

2- کارتریج به تازگی شارژ شده است، ولی زمانی که داخل دستگاه قرار می‌دهیم ارور خالی بودن می‌دهد؟

این ارور مربوط به چیپست است. در صورتی که دکمه ok را انتخاب کنید و این ارور از بین برود و بتوانید پرینت بگیرید مشکلی وجود نخواهد داشت و به دستگاه و کارتریج هم آسیبی وارد نمی‌کند، ولی در صورتی که امکان پرینت وجود نداشته باشد باید چیپست تعویض شود.

 3- کارتریج شارژ شده است. سرعت پرینت بسیار پایین است.

سرعت پرینت دستگاه هیچ ارتباطی به کارتریج ندارد.

 

4- در دستگاه لیزری رنگی، یکی از کارتریج‌ها استفاده می‌شود. آیا می‌توان فقط همان یک کارتریج را داخل دستگاه قرار داد و پرینت گرفت؟

در پرینترهای لیزری رنگی (پرینتر اچ پی) حتما باید 4 عدد کارتریج داخل دستگاه وجود داشته باشد. اما در صورتی که کارتریج‌های کم مصرف تمام شده باشند و ارور خالی بودن کارتریج بر روی صفحه نمایشگر نشان داده نشود، می‌توان پرینت گرفت ولی در صورتی که کارتریج‌ها ارور بدهند، نمی‌توان پرینت گرفت .

نکته: در دستگاه‌های جوهری نیز شرایط به همین شکل است.

استفاده از کاغذ ضخیم در پرینتر

 اگر پرینتر شما مدل خاصی است و از کاغذ معمولی استفاده نمی‌کنید، حتما به نکات زیر توجه کنید:

اول از همه، هنگام خرید پرینتر حتما به این نکته توجه کنید که آیا می‌توانید با آن پرینتر، کاغذ مورد نظرتان را با توجه به نوع کسب و کار خود پرینت بگیرید یا خیر؟ در تنظیمات پرینتر، قسمتی به عنوان دیتا شیت وجود دارد و نوع کاغذی که پرینتر پشتیبانی می‌کند و می‌تواند پرینت بگیرد، مشخص شده است و حتی سایزهایی که با دستگاه پرینتر می‌توان پرینت گرفت در این قسمت نمایان است. برای اطلاع بیشتر می‌توانید از این قسمت کمک بگیرید.

در صورت استفاده از کاغذ ضخیم در پرینتر، به نکات زیر توجه کنید:

1- در صورت استفاده از کاغذهای ضخیم (گلاسه، لیبل و …) بهتر از کارتریج‌های اورجینال استفاده کنید .

2- در صورتی که از کاغذهای ضخیم (گلاسه، لیبل و …) استفاده می‌کنید، تنظیمات دستگاه پرینتر بر روی کاغذهای ضخیم قرار بگیرد.

نکته: در صورتی که دستگاه برای کاغذ ضخیم تنظیم شده باشد، سرعت پرینت پایین‌تر خواهد آمد. پس در صورتی که فقط از کاغذ معمولی استفاده می‌کنید، تنظیمات هم متناسب با آن باشد تا سرعت پرینت پایین‌تر نباشد.

3- در صورتی که از کاغذهای ضخیم استفاده می‌شود، بهتر است آن را در ورودی اول (سینی 1) قرار داده و پرینت بگیرید در صورتی که از ورودی دوم ( سینی 2) استفاده کنید، ممکن است پرینتر دچار مشکل و آسیب شود.

نوع کاغذ متناسب با پرینتر

 

نکته: در صورتی که از برگه گلاسه استفاده می‌کنید، باید متناسب با پرینتر باشد. در صورتی که از پرینتر جوهرافشان استفاده می‌کنید، باید برگه گلاسه متناسب با آن و در صورتی که لیزری باشد باید برگه گلاسه متناسب پرینتر لیزری استفاده شود. در غیر اینصورت چاپ بر روی برگه پخش یا پاک می‌شود.

در هنگام پرینت از کاغذهایی که در زیر توضیح داده شده است، به هیچ عنوان استفاده نکنید. چرا که در غیر اینصورت پرینتر آسیب می‌بیند:

  • کاغذ منگنه دار: به درام و فیوزینگ دستگاه آسیب می‌زند
  • کاغذی که لاک غلط گیر داشته باشد: به درام و فیوزینگ دستگاه آسیب می‌زند
  • کاغذ تاخورده باشد: داخل دستگاه جمع یا پاره می‌شود
صفحه قبل 1 صفحه بعد
<-blogads->